Stormachtig het weekend in; KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer

Storm in Drenthe; archieffoto
Storm in Drenthe; archieffoto
ASSEN - Windstoten van tachtig à negentig kilometer per uur, dat is voor vrijdag de verwachting in Drenthe. Voor onze provincie geldt dan, net zoals voor de rest van het land, code geel.

Het KNMI geeft voor het hele land een waarschuwing voor gevaarlijk weer.

Zware windstoten

Vrijdagochtend krijgen eerst de kustprovincies te maken met zware windstoten. In de loop van de ochtend kunnen ook verder landinwaarts zware windstoten voorkomen. Naar verwachting neemt de wind in de loop van de middag af.

Actuele windstoten in Nederland. In Assen is de hoogste tot nu toe 88 km/u.

">

Zaterdag op herhaling

Maar daarmee is het nog niet gedaan met het stormachtige weer. Voor zaterdag moeten grote delen van het land opnieuw rekening houden met zware windstoten van 75 à honderd kilometer per uur, zo waarschuwt het KNMI.

Klaas Karssen

Ook de Drentse weerman Klaas Karssen waarschuwt voor een onstuimig weekend; 'Windkracht zes zit er vrijdag zeker in, met daarbij zware windstoten. En dat geldt ook voor de zaterdag. Ook zondag is er nog een stevige westenwind, maar die zal niet zo krachtig zijn als de dagen ervoor.'

Stormfoto's
Heb je zelf stormfoto's gemaakt in de provincie of foto's van stormschade? Mail ze dan naar weerfoto@rtvdrenthe.nl. Je mag ze ook delen op Twitter met #rtvdrenthe.

Wat een machtig mooi geluid is het toch! 'Hoor de wind (storm) waait door de bomen'

">

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl