Overvallers juwelier Wolters langer vast

Juwelier Wolters vlak na de overval (Rechten: archief RTV Drenthe)
Juwelier Wolters vlak na de overval (Rechten: archief RTV Drenthe)
COEVORDEN - Het voorarrest van de drie mannen die eind vorig jaar Juwelier Wolters in Coevorden hebben overvallen, wordt met negentig dagen verlengd.

Het gaat om een 19-jarige, een 24-jarige en een 25-jarige man uit Amsterdam. De verdachten werden na een klopjacht opgepakt op de A1 tussen Deventer en Apeldoorn. Daarbij werd een politiehelikopter ingezet. Ook verleenden de Koninklijke Marechaussee en de Duitse politie assistentie.
Gewapende overval
De juwelierswinkel aan de Friesestraat in Coevorden werd op 19 december even na half elf overvallen. De overvallers bedreigden de juwelier met een wapen en sloegen vitrinekasten in. Hoeveel sieraden ze hebben buitgemaakt, is niet bekend.
Getuige
De drie overvallers vluchtten het centrum van Coevorden uit op een scooter. Die werd even later terug gevonden bij de jeu de boulesbaan aan de Nordhornerstraat. Daar zag een getuige het trio overstappen in een auto. Door een goede omschrijving van die vluchtauto kwam de politie de drie later weer op het spoor. In de auto van de verdachten is een vuurwapen en een hoeveelheid sieraden gevonden.
Vergelijkbaar met vorig jaar
De overval op juwelier Wolters in Coevorden leek precies op die van een jaar eerder. Dat zeggen getuigen. Na de overval bedreigden de overvallers, net als bij de gewapende overval in november 2013, meerdere omstanders met een vuurwapen.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl