Meppelers strijden voor behoud bioscoopvoorziening

MEPPEL - 'Een stad als Meppel zonder bioscoop, dat kan niet.' Dat is de mening van een aantal inwoners van de stad, dat een actie op Facebook begonnen is .
Ruim 2000 likes
De pagina heet Red De Bioscoop Van Meppel. "Sinds gisteravond is die pagina in de lucht", zegt één van de initiatiefnemers Eduard Annen. "In die korte tijd hebben we al ruim 2000 likes gehaald en hebben ruim 3000 mensen de pagina bekeken."

Achterhaald
De actie lijkt achterhaald nu het pand al is leeggehaald. "Dat wisten we niet toen we de pagina maakten", zegt Annen. "Daarom zou nu de titel 'Red een bioscoop voor Meppel' beter zijn."

Behoud
De actie richt zich nu dan ook op het behoud van een bioscoopvoorziening in de stad. "Gezien het aantal reacties nu al op de pagina, denk ik dat veel Meppelers het daarmee eens zijn."

Ideeën
Annen hoopt dat tussen de reacties bruikbare en haalbare ideeën zitten om een bioscoop voor Meppel te behouden. "Misschien met een andere ondernemer, op een andere locatie. Of een combinatie met een bestaande voorziening. Als er maar een bioscoop in Meppel blijft."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl