Alweer een raadslid dat opstapt: Thilla Franken van CDA Assen

Thilla Franken (l) stopt als CDA-raadslid in Assen, maar gaat met Laura Punt (r) wel door met Prinsessendag
Thilla Franken (l) stopt als CDA-raadslid in Assen, maar gaat met Laura Punt (r) wel door met Prinsessendag
ASSEN - Alweer een raadslid in Drenthe dat opstapt: en wel CDA-raadslid Thilla Franken (61) uit Assen. Daarmee is ze het twaalfde gemeenteraadslid in onze provincie dat vroegtijdig het bijltje erbij neerlegt.

CDA'er Thilla Franken stopt na negen jaar met het raadswerk. "Omdat er geen chemie meer is met de andere fractieleden", zo zegt ze. Ze betreurt de stap, maar "verklaart dat het een proces van langere tijd is."

Geen klik

Franken bestrijdt dat er ruzie is. "De klik is er niet meer en dan moet je een verstandig besluit nemen. Maar het doet wel pijn." In een persverklaring laten bestuur en fractie weten "haar besluit te respecteren."
CdK houdt tel bij
Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar zei in zijn nieuwjaarstoespraak dinsdag dat hij de tel van het aantal vertrekkende raadsleden maar eens goed ging bijhouden, aangezien hij zich zorgen maakt over het aantal.

In Meppel zijn er sinds de verkiezingen vorig jaar maart al vijf gestopt. In Coevorden zijn dat er twee, een in Aa en Hunze, een in De Wolden en eerder al vertrok uit de raad van Assen VVD'er Henk Matthijsse, die geen wethouder meer werd en later al snel terugtrad als VVD-fractievoorzitter en PvdA-raadslid Saskia Buis.

Afscheid

Thilla Franken neemt afscheid in de gemeenteraad van 29 januari. Wie haar opvolger wordt is nog niet bekend, omdat de eerstvolgende op de CDA-lijst, Roy Kraft van Ermel, vaak in het buitenland zit.
Wel actief voor Prinsessendag
Thilla Franken blijft wel actief voor de Stichting Prinsessendag in Assen, die zich met name inzet voor meer vrouwen in de politiek. Verder wil ze bedrijven en maatschappelijke organisaties beter in contact brengen met de politiek, door middel van bijzondere activiteiten en evenementen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl