Opnieuw BBC'er uit raad Coevorden

COEVORDEN - Irene Visser stopt als raadslid voor Belangen Buitengebied Coevorden.
Ze is het dertiende raadslid dat sinds de verkiezingen in maart vorig jaar opstapt in Drenthe.

De inwoonster van Zweeloo kan het raadswerk niet langer combineren met haar werk in Leiden. Visser is al het tweede raadslid bij BBC dat na de verkiezingen stopt.

Zeno Roos uit De Kiel stapte eerder al uit de Coevorder raad, nadat hij zich niet kon vinden in de manier van vergaderen. "Natuurlijk zijn wij ook niet blij met twee wisselingen binnen een jaar, maar dit is niet te voorkomen", aldus BBC-fractievoorzitter Jenny Streur. "Het is helaas zo dat veel raadsleden zich verkijken op de hoeveelheid werk die het met zich meebrengt."

Opvolger

De zetel van Visser zal worden ingenomen door Erik Holties uit Oosterhesselen. Hij kreeg na lijsttrekker en huidig wethouder Jan Zwiers de meeste stemmen bij de verkiezingen, maar bedankte voor het raadslidmaatschap. Holties heeft het te druk met zijn baan als makelaar.

Nu komt Holties dus alsnog in de raad. "Het belangrijkste verschil met vorig jaar is dat ik ben gestopt als scheidsrechter. Dat scheelt me behoorlijk veel tijd", zo geeft Holties aan. Op 20 januari wordt hij tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl