Grote rol voor Drentse acteur in War Horse

GRONINGEN - Christiaan Koetsier uit Ruinerwold is een van de hoofdrolspelers in het theaterspektakel War Horse. De Drent is poppenspeler en bestuurt onder meer het hoofd van het paard in het theaterstuk.
Na Amsterdam, Rotterdam en Breda, is War Horse vanaf nu ook te zien in MartiniPlaza in Groningen.

Opnames

RTV Drenthe was vrijdagavond bij de voorstelling in Groningen aanwezig. Christiaan liet ons onder meer zien hoe het paard in War Horse bestuurd wordt. De reportage is zaterdagavond te zien in Drenthe Nu op TV Drenthe.

Wie is Christiaan?

Christiaan Koetsier studeerde aan het conservatorium in Zwolle en Amsterdam. Na zijn studie tourde hij onder regie van Theun Plantinga door Nederland en België met de theaterproductie Koning van Katore.Ook zong hij met samen met Hans Dorrestijn in Henk Ruiter ontmoet: Hans Dorrestijn.

Vriendschap, loyaliteit en moed

War Horse is een populaire theatervoorstelling met levensechte paarden. Het stuk is overal ter wereld opgevoerd. In Nederland ging de voorstelling afgelopen zomer in première in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

War Horse speelt zich af ten tijde van de Eerste Wereldoorlog en gaat over vriendschap, loyaliteit en moed.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl