Autohandelaar uit Hoogeveen verdacht van afpersing; 2,5 jaar cel geëist

Een pistool (archieffoto)
Een pistool (archieffoto)
HAVELTE - Met een paar pilsjes op reed hij naar een camping in Havelte om een schuld te innen bij een bewoner van een chalet daar. Om zijn eis kracht bij te zetten droeg hij een doorgeladen pistool bij zich.

Vanwege deze actie moet een 46-jarige autohandelaar uit Hoogeveen mogelijk twee-en-een-half jaar de cel. Hij verscheen vandaag voor de rechter in Assen.

Betalingsachterstand

De chaletbewoner had een factuur nog niet betaald, de Hoogevener stapte daarom in zijn auto-ambulance om hem op te zoeken. Dankzij zijn dreigende optreden kreeg hij vijftig euro en een mobiele telefoon als onderpand mee.

Pepperspray

Het slachtoffer belde na het vertrek van de handelaar de politie. Agenten probeerden de man in zijn auto-ambulance tot stoppen te dwingen, maar hij negeerde het stopteken. De politie gebruikte uiteindelijk pepperspray om de Hoogevener te overmeesteren.

'Pistool niet gebruikt'

In de auto van de man vond de politie op de passagiersstoel een pistool en vijf kogels. De Hoogevener bekende in Havelte te zijn geweest om geld te innen, maar hij had naar eigen zeggen zijn pistool niet gebruikt.
De man wordt verdacht van afpersing en verboden wapenbezit, daarom werd twee-en-een-half jaar cel geëist. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl