Linda de Vries derde na eerste dag EK allround

Linda de Vries (archieffoto)
Linda de Vries (archieffoto)
SCHAATSEN - Linda de Vries ligt op medaillekoers tijdens het Europees kampioenschap allround in het Russische Tsjeljabinsk. De schaatsster uit Smilde staat na twee afstanden op de derde plaats in het klassement.
De Vries begon het EK met de vijfde plaats op de 500 meter. Ze reed een tijd van 40.05 seconden en was daarmee acht tiende van een seconde langzamer dan winnares Ireen Wüst.

Drie kilometer
Op de drie kilometer begon De Vries voortvarend. Ze pakte een voorsprong van 1,4 seconden op de tot dan toe snelste Wüst. Aan het einde van de rit liepen haar rondetijden op en uiteindelijk finishte ze met 4,07.5 een honderste van een seconde achter Wüst. De Tsjechische Martina Sablikova ging de beide Nederlandse dames in de laatste rit voorbij, waardoor De Vries uiteindelijk derde werd.

Tussenklassement
In het klassement na twee van de vier afstanden staat De Vries derde. Ze heeft een achterstand van 2.44 seconden op nummer een Ireen Wüst. Sablikova staat tweede, 1.33 seconden achter Wüst. Morgen rijden de vrouwen de 1.500 meter en de vijf kilometer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl