Bert Wassink heeft zin in Terschelling

GIETEN - Bert Wassink heeft zin in Terschelling, maar als nieuwe burgemeester moet hij nog veel over het Friese waddeneiland leren. Want als hij eerlijk is, weet hij maar heel weinig van Terschelling.
Wassink (57), die gisteren afscheid nam als wethouder van de gemeente Aa en Hunze, biechtte dat vanmiddag op in het Radio Drenthe-programma Cassata. "Maar sinds mijn benoeming daar als burgemeester bekend is, krijg ik spontaan allerlei informatie en zo leer ik Terschelling mooi kennen."

Eén eerdere sollicitatie

Wassink solliciteerde op de vacature op Terschelling, omdat hij graag burgemeester wilde worden en ook positieve associaties had met het eiland. Hij bivakkeerde in zijn jeugd op de bekende jongerencampings.
Wassink is sinds de gemeentelijke herindeling in Drenthe in 1998 politiek actief voor GroenLinks Aa en Hunze. Hij was tot 2010 raadslid en fractievoorzitter. In die periode solliciteerde hij één keer eerder naar een burgemeesterspost, in de toenmalige Groningse gemeente Reiderland.

Financieel op orde

Vanaf 2010 was Wassink wethouder in Aa en Hunze. Hij is er vooral trots op dat alles bij de gemeente Aa en Hunze financieel op orde is en dat hij het netjes achterlaat. Dinsdag vertrekt Wassink met zijn vrouw naar Terschelling. Vrijdag 16 januari wordt hij officieel geïnstalleerd als burgemeester van het waddeneiland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl