MSC winnaar Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

VOETBAL - MSC is de winnaar van het 38e Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi geworden. In de finale wonnen de Meppelers met 3-6 van SC Erica.

De spannende finale ging tussen de nog ongeslagen teams SC Erica en MSC. SC Erica, dat in de kruisfinales verrassend won van favoriet WVV, kwam na vijf minuten op voorsprong via Roy Jagt.


2-0

SC Erica scoorde halverwege de eerste helft de 2-0 dankzij een goal van Peter Oost. Vlak daarna mistte MSC opnieuw een goede kans via Carlos Macedo. Kelvin Jager en Rick Tubben van Erica raakten paal en lat.


Discutabele aansluitingstreffer MSC

Na een handsbal van Robert Schonewille van MSC floot de scheidsrechter niet, waarna Justin Benjamins de 2-1 maakte. Bart Woering zorgde met knappe reddingen dat MSC niet de 2-2 maakte. "Eerlijk is eerlijk", erkende Schonewille na afloop. "Ik struikelde en kon maar één ding doen en dat was de bal met de hand een tikkie geven. Het was overduidelijk hands. Daar hadden we ontzettend veel geluk."


3-1

In de tweede helft scoorde Roy Jagt zijn tweede doelpunt voor Erica na ongeveer tien minuten spelen. Bij een 3-1 stand moest MSC komen, maar de verdediging van Erica, met doelman Bart Woering als absolute uitblinker, stond uitstekend. In een spaarzame counter had Peter Oost had de beslissing op zijn schoen, maar hij schoot naast.


Erop en erover

Jos Fidom van MSC bracht de spanning terug door de 3-2 te scoren. Het was het sein voor MSC om alle registers open te gooien. De gelijkmaker volgde snel en MSC ging erop en erover. Via Jeroen Kleene werd het 3-4 en in de slotminuten, toen Erica open huis hield, trok MSC het duel helemaal naar zich toe. Robert Schonewille en Alex Zomer zorgden voor de 3-5 en 3-6.


De winnaar van vorig jaar, WVV, eindigde op de derde plek. Hoogeveen werd vierde en Nieuw-Buinen vijfde. DZOH, die voor het eerst in haar clubbestaan de finale haalde, sloot de finale als 6e af.


Voor een compleet overzicht van de finaledag kunt u hier kijken.

Meer over dit onderwerp:
Emmen Protos Weering 2014
Deel dit artikel: