Aardbeving bij Hoogezand-Sappemeer; minister Kamp naar Groningen

De NAM in Assen (archieffoto)
De NAM in Assen (archieffoto)
ASSEN/HOOGEZAND - Bij Hoogezand-Sappemeer is vannacht een aardbeving geweest. De beving, die is veroorzaakt door gaswinning in Groningen, had een kracht van 1,5 op de schaal van Richter. Dat meldde het KNMI vanochtend.
Het KNMI kreeg niet veel meldingen binnen. "Een beving met een dergelijke kracht wordt niet of maar door een paar mensen gevoeld", zegt seismoloog Läslo Evers. Op sociale media maakten een aantal inwoners van Hoogezand-Sappemeer melding van de beving. Het epicentrum lag op ongeveer 15 kilometer van de stad Groningen.

Bezoek minister

Vanmiddag komt minister Henk Kamp naar Groningen om zijn nieuwe gasbesluit toe te lichten bij de Dialoogtafel, een gespreksgroep van betrokkenen en gedupeerden. Tijdens de vergadering wordt ook de nieuwe schaderegeling van de NAM besproken.

Rapport

Actiegroep Schokkend Groningen wil de minister luidruchtig begroeten, als hij aankomt bij het Provinciehuis in Groningen. Zij eisen het vertrek van de minister nadat vrijdag een rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid uitlekte. Daarin staat dat de NAM en het ministerie van Economische Zaken alleen maar keken naar de opbrengst van de gaswinning en ze geen rekening hielden met de veiligheid van de Groningers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl