Treant wil pas op 1 april conclusies trekken over Bethesda

Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen (archieffoto)
Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen (archieffoto)
HOOGEVEEN/EMMEN/STADSKANAAL - Treant Zorggroep wil niet ingaan op de berichten dat de Intensive Care in de ziekenhuizen van Hoogeveen en Stadskanaal Special Care-afdelingen worden.
RTV Drenthe kreeg stukken in handen waaruit blijkt dat de IC's van ziekenhuis Bethesda en het Refaja wordt omgevormd. "Over de betreffende stukken wordt maandagavond vergaderd met de medische staf, dus inhoudelijk gaan we daar nu niet op in", laat de Treant Zorggroep (eigenaar ziekenhuizen Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal).

"Van belang is dat ernstig zieke patiënten (die bijvoorbeeld langdurig moeten worden beademd) worden overgeplaatst naar de ziekenhuislocatie waar 7x24uur een intensivist aanwezig is. Dat is in dit geval locatie Scheper. Dat was als zo en dit beleid wordt niet gewijzigd", laat een woordvoerder per mail weten."Intensieve zorg voor ernstig zieke patiënten blijft gehandhaafd (dat is de zorg die nu ook gegeven wordt)."

"Kort samengevat: wij hebben nog steeds hetzelfde standpunt als afgelopen week, daar is niets aan veranderd. Op dit moment dan wat ons betreft ook niet het moment voor verdere toelichting. Op 1 april zijn de plannen klaar en kunnen er conclusies worden getrokken", aldus de woordvoerder.

Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Treant Zorggroep Eric Janson wil verder niet reageren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl