Wie heeft de PWZ beker van SC Erica?

VOETBAL - 31 Jaar geleden won SC Erica het Protos Weeringzaalvoetbaltoernooi. Van alle tussenliggende jaren heeft de club alle bekers en herinneringen zorgvuldig bewaard. Maar juist de beker van 1984 is spoorloos verdwenen.
En daarom ging de club zaterdag op jacht naar een nieuw exemplaar. Gesteund door drie bussen vol supporters. Zij hadden zich voor de gelegenheid uitbundig uitgedost in het wit, rood en geel.

Poulefase

Zonder enige pijn of moeite kwamen de Ericanen de poulefase door; zowel Hoogeveen als DZOH uit Emmen gingen er met 3-0 aan.

Kruisfinale

In de kruisfinale toonde de ploeg van trainer Arthur van der Veen veerkracht. WVV uit Winschoten, de winnaar van vorig jaar, zag een voorsprong van 2-0 als sneeuw voor de zon verdwijnen. Erica won uiteindelijk met 3-2 en plaatste zich daarmee voor de finale.

Finale

Tegenstander in de finale was zondaghoofdklasser MSC uit Meppel. Ondanks een voorsprong van 3-1 moest Erica uiteindelijk met 3-6 het hoofd buigen.

En dus wordt de beker van 1984 meer gemist dan ooit tevoren....