Asser atletiekvereniging AAC'61 zit in zwaar weer

ASSEN - De Asser Atletiek Combinatie '61 zit in zwaar weer. Het bestuur van de vereniging heeft de leden een brandbrief gestuurd.
Daarin uit het ernstige zorgen over de financiële toekomst, het tekort aan vrijwilligers en de afname van leden. In de brief staat ook dat er drastische maatregelen nodig zijn, maar volgens voorzitter Harry Tupan van AAC '61 "wordt de soep niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend."

De club is nu nog financieel gezond en hij hoopt dat het ledenaantal weer toe gaat nemen.

Signaal

Hij wil met de brief vooral een signaal afgeven aan de leden dat de betrokkenheid bij de vereniging omhoog moet. Verder moet er wel degelijk wat veranderen bij AAC '61 anders is het wachten op financiële problemen.

De vereniging heeft qua ledenaantal ook flink last van de opkomst van loopgroepen in meerdere Asser wijken, zegt Tupan.

Andere atletiekverenigingen

De Sperwers in Emmen verloor onlangs de hoofdsponsor maar is financieel wel gezond. Het aantal leden is stabiel, maar ook daar voelt het bestuur de concurrentie van loopgroepen.

De Sperwers heeft ook een vrijwilligerstekort. daar is inmiddels een plan van aanpak voor. Leden van de vereniging volgen een cursus bij de instelling Sport Drenthe. Die moet helpen bij het rekruteren van nieuwe vrijwilligers.

Meppel en Zwolle

AV de Sprinter uit Meppel heeft geen gebrek aan vrijwilligers en kent zelfs een stijgend ledenaantal volgens voorzitter Barry Hartsuiker. Ook is die vereniging financieel gezond.

De Hoogeveense vereniging HAC '63 wil pas aan het eind van de week reageren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl