Inwoner Vledder vraagt koning om hulp in zaak tegen gemeente Westerveld

Nico Vogelzang daagt CdK voor de rechter
Nico Vogelzang daagt CdK voor de rechter
VLEDDER - Voormalig raadslid Nico Vogelzang uit Vledder geeft niet op. In zijn strijd om te bewijzen dat twee raadsleden van de partij Gemeentebelangen fraude hebben gepleegd, heeft hij koning Willem-Alexander een brief gestuurd.
In de brief vraagt Vogelzang de koning om zich met de zaak te bemoeien en actie te ondernemen. De inwoner van Vledder vecht al jaren voor zijn gelijk. In verschillende zaken heeft hij gelijk gekregen. De gemeente Westerveld moet op last van de Raad van State onderzoeken volledig openbaar maken.

Raadsleden plegen mogelijk fraude
De zaak van Vogelzang draait om declaraties van twee raadsleden van Gemeentebelangen in Westerveld. Zij zouden onterecht kosten hebben ingediend en teruggevorderd uit het fractiebudget. Bovendien zouden ze geld krijgen voor taken waar ze geen recht op hebben.

Vogelzang noemt dat fraude en heeft dit aangekaart. Op last van de gemeenteraad en burgemeester Rikus Jager heeft Deloitte een onderzoek gedaan. Daaruit blijkt volgens de burgemeester dat er geen sprake is van fraude met 'belastinggeld'. Vogelzang is het daar niet mee eens.

Vogelzang vindt dat de gemeente, en dan vooral burgemeester Jager, de zaak in de doofpot wil stoppen. Hij eist openheid. Dat heeft hij gekregen door een eerdere uitspraak van de Raad van State. Maar dat is niet voldoende zegt Vogelzang.

Brief aan de koning
Vogelzang in de brief: "In de bijna 4 jaar dat deze casus in beslag heeft genomen heb ik diverse malen zonder resultaat getracht het openbaar bestuur op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau tot handelen te bewegen. Niemand voelt zich kennelijk verantwoordelijk genoeg de vinger op de zere plek te leggen. Daarbij is ook tot nu toe vergeefs een beroep op de Nationale Ombudsman gedaan. Ik verzoek u onderzoek te doen naar de gang van zaken en verzoek u tevens de burgemeester van Westerveld hangende dit onderzoek te schorsen totdat u een eindoordeel heeft geveld."

Of koning Willem-Alexander op deze brief zal reageren of een onderzoek zal starten, is maar de vraag. De zaak heeft, als het gaat om het voeren van procedures, inmiddels meer dan een ton gekost.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl