Pieter Baan-deskundigen gehoord tijdens rechtszaak gangsterduo

Antonio Marcos van der P. en Enise B
Antonio Marcos van der P. en Enise B
ASSEN - De psycholoog en psychiater van het Pieter Baan Centrum worden tijdens de rechtszaak tegen het gangsterduo Enise B. en haar vriend Antonio van der P. gehoord. Dat bepaalde de rechtbank in Assen vandaag.
De 20-jarige B. en haar 25-jarige vriend, die worden verdacht van een rooftocht langs de Nederlands-Duitse grens in februari vorig jaar, zijn vorig najaar zeven weken onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Omdat de rapporten vragen oproepen, vroeg de officier van justitie de rechtbank tijdens een pro-formazitting de deskundigen uit te nodigen voor de inhoudelijke behandeling van de zaak. Daar stemde de rechtbank mee in.

Niet aanwezig
Bij de pro-formazitting in Assen was het gangsterduo, zoals de man uit Harkema en de vrouw uit Enschede worden betiteld, niet aanwezig. De rechtbank behandelt de strafzaak tegen de twee in de week van 2 maart.

Poging tot moord
Het Openbaar Ministerie beschuldigt de twee van een poging tot moord op een vrouw uit Meppel. Zij werd in haar lies gestoken en beroofd. Daarna ontvoerden de twee haar in de kofferbak van een auto naar een natuurgebied bij Lelystad. Daar lieten ze de 52-jarige vrouw gewond, vastgebonden en afgedekt met takken achter.

Gijzeling
Verder wordt het duo beschuldigd van gijzeling van een man uit Ruinen. Hij werd 's nachts in Echten in zijn auto overvallen en korte tijd gegijzeld, maar wist te ontsnappen. B. en Van der P. worden ook verdacht van een poging tot moord en gijzeling op een camping in Enschede. Ook zouden ze daar een gezin in een woonboerderij hebben gegijzeld. Verder wordt het duo onder meer verdacht van een woningoverval in het Brabantse Lage Mierde.

Op 26 februari vorig jaar hield de politie de twee na een klopjacht aan in het Duitse Schwerte.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl