Organisatie PWZ sluit WVV voor een jaar uit na bierglasincident

WVV werd dit jaar derde
WVV werd dit jaar derde
EMMEN - WVV uit Winschoten is de komende editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi uitgesloten van deelname. Dat is de sanctie die de Groninger club krijgt opgelegd van de organisatie, na het bierglasincident van zaterdag.
Na afloop van de finale in Sporthal Angelslo vond er in de kantine een vechtpartij plaats met enkele WVV-supporters, waarbij ook gegooid werd met een bierglas. Deze kwam in het gezicht van een Hoogevener, die met een hoofdwond naar het ziekenhuis moest.


Ooggetuigen

Volgens secretaris Jan Stroeve van het toernooi is deze sanctie het gevolg van waarnemingen van ooggetuigen. "We hebben gesproken met het kantinepersoneel en met stewards. Zij hebben precies aangegeven wat er is gebeurd. Voor ons is er dan maar een conclusie en dat is een passende straf voor de betreffende club."

Waarom een jaar uitsluiting?

"Dat hebben we zo bepaald omdat we de club ook een tweede kans willen geven", aldus Stroeve. "Ze krijgen nu de tijd om zelf actie te ondernemen. Na volgend jaar mag WVV zich weer inschrijven, al komt de club dan wel op de wachtlijst." De voorzitter van WVV is ingelicht en die kon het besluit volledig begrijpen, aldus de organisatie.

Kleine kans

De kans dat WVV, de club die vorig jaar het toernooi won en dit jaar derde werd, over twee jaar weer van de partij is klein, omdat het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi een lange wachtlijst heeft.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl