Noordenveld besteedt controles bewoning zomerhuizen uit

De gemeente Noordenveld houdt over 2014 1,5 miljoen over
De gemeente Noordenveld houdt over 2014 1,5 miljoen over
RODEN - De gemeente Noordenveld heeft voor 2015 handhavingsbureau MB-ALL uit Maarssen in de arm genomen om permanente bewoning van recreatiewoningen aan te pakken.
Deze handhaving kost de gemeenteambtenaren te veel tijd. De controles richten zich met name op de bossen rond Norg waar zo'n vierhonderd recreatiewoningen staan, waarvan de helft permanent wordt bewoond zonder woonbeschikking.

Permanente bewoning van recreatiewoningen is al jaren punt van discussie in Noordenveld. Vooral bewoners van huizen aan de Postmaatseweg die geen woonbeschikking hebben, en hun overburen wel, strijden al jaren tegen deze in hun ogen onterechte situatie.

Wethouder Henk Kosters ziet ondanks een onderzoeksrapport en aangepaste provinciale regels weinig kans dat deze mensen uiteindelijk hun gelijk halen. Ook omdat dat een precedentwerking zal hebben voor andere bewoners van zomerhuizen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl