'Tynaarlo laat Prins Bernardhoeve in de kou staan'

ZUIDLAREN - De gemeente Tynaarlo laat de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren in de kou staan, door niet alles op alles te zetten om de drie overgebleven evenementenhallen te behouden. Dat zei directeur John Franke van de Prins Bernhardhoeve dinsdagavond in de gemeenteraad.
Die stelde de nota vast waarin de spelregels staan voor bebouwing van de voorzijde van het voormalige beurscomplex. De gemeente heeft hier 1,6 hectare grond. Volgens Franke kan die grond als ruilmiddel dienen om de achterkant veilig te stellen. Maar wethouder Miriam Engels (D66) vindt het in stand houden van de hallen een zaak van de ondernemer en niet van de gemeente.

De mening van Franke dat de gemeente volgens een overeenkomst verplicht is zich in te zetten voor de Prins Bernhardhoeve verwerpt zij, omdat deze overeenkomst volgens B en W in 2009 is beëindigd. Wat dit voor zijn bedrijf betekent wil Franke niet zeggen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl