'Asielzoekerskinderen uit Oranje krijgen goed onderwijs'

ORANJE - Jade Zorggroep heeft een controle van de onderwijsinspectie goed doorstaan. Dat zei manager Frans Klaassen van Jade dinsdagavond bij de gemeente Midden-Drenthe.
Jade geeft samen met het christelijk onderwijs les aan de asiezoekerskinderen van Oranje, maar daarop was kritiek. "Voor het voortgezet onderwijs hebben we een eerste bezoek van de inspectiedienst gehad", zegt Klaassen. "De inspectiedienst was, voor zover ze het op dat moment kon zien, tevreden over hoe wij vorm geven aan het onderwijs."

Ernstige kritiek
Eerder uitte een oud-werknemer ernstige kritiek op het onderwijs van Jade. "Er is geen schoolplan, er zijn geen leerdoelen, geen lesdoelen, er zijn geen leerlingdossiers en er is geen visie op onderwijs", zegt oud-werknemer Kim Tsai. "De kwaliteit van het onderwijs is niet toereikend voor deze doelgroep."

Vertrouwen
Uit een eerste inspectie blijkt volgens Jade dat het wel goed zit. Verdere controles ziet de zorggroep met vertrouwen tegemoet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl