Zwembad Peize met sluiting bedreigd; grote investering nodig

Zwembad Peize (arhief)
Zwembad Peize (arhief)
PEIZE - Het openluchtbad in Peize heeft op korte termijn 45.000 nodig voor energiebesparende maatregelen.
"Als we niets ondernemen betekent dat een onherroepelijke sluiting van het bad", schrijft voorzitter Ids Dijkstra van de Stichting Zomerbad Peize. Net als andere baden krijgt ook het zwembad in Peize sinds 2013 de energiebelasting niet terug van de Belastingdienst. Dat is een domper van 8.000 euro per jaar.

Investering
Door te investeren in een systeem waarmee de zwembassins 's avonds en 's nachts worden afgedekt, wordt zoveel energie bespaard dat het bad open kan blijven. De gemeente Noordenveld draagt 15.000 euro bij terwijl fondsenwerving 20.000 euro moet opleveren.

De ontbrekende 10.000 euro moet worden binnengehaald met onder meer een statiegeldactie bij de plaatselijke supermarkt, de werving van donateurs en sponsorpakketten voor bedrijven.

Restwarmte
Een eerder plan om gebruik te maken van restwarmte van de naastgelegen Beauty Sauna Peize is van de baan. Een leiding hiervoor kost 50.000 euro, een investering die weg zou zijn bij een eventueel failliet van de sauna.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl