Kratjetrekken in supermarkt Gieten leidt tot werk- en celstraf

Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
Tachtig uur werkstraf voor atypische verdachte uit Nieuw - Roden
ASSEN/GIETEN - Een 33-jarige man uit Nieuwolda en een 21-jarige man uit Mussel zijn veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee weken.

Kratjetrekken

De twee probeerden statiegeld te krijgen door een oplichtingstruc, het zogenaamde kratjetrekken. Dat deden ze op 6 oktober vorig jaar in een supermarkt in Gieten. "Het was kinderlijk eenvoudig", vertelde een van de twee mannen tijdens de zitting in Assen. "Je hebt een lege bierfust, daar span je een draad omheen, duwt de fust door het emballage-apparaat en trekt die weer snel terug. De bon rolt dan uit het apparaat."

Argwaan

De bonnen hadden een waarde van ruim honderd euro. De twee mannen leverden ze in bij de kassa en kregen het geld uitgekeerd. Meteen spoedden ze zich naar de tabaksafdeling om shag te kopen. De caissière vertrouwde het niet en ging naar haar leidinggevende. De mannen werden in de winkel nog tegengehouden en aangesproken. De oudste zou met een helm hebben geslagen, maar dat kon de rechter niet bewijzen.
De jongste wordt gezien als hoofddader, omdat hij de oplichtingstruc zou hebben uitgedacht. Hij kreeg bovenop de voorwaardelijke celstraf een werkstraf van veertig uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl