Rouwend Wolfsburg wint met twee goals Dost

Bas Dost besliste de wedstrijd
VOETBAL - VfL Wolfsburg heeft de eerste wedstrijd sinds de dood van de 21-jarige speler Junior Malanda gewonnen. Op het trainingskamp in Kaapstad eindigde de oefenwedstrijd tegen Ajax Cape Town in 4-1.
Bas Dost uit Coevorden scoorde in de tweede helft twee keer voor de nummer twee van Duitsland. Daniel Caligiuri had de Duitsers na vijf minuten op voorsprong gezet, waarna Tashreeq Morris gelijk maakte en Ivica Olic vlak voor rust 2-1 aantekende.

Malanda kwam zaterdag om het leven bij een auto-ongeluk toen hij op weg was naar het vliegveld voor het trainingskamp van Wolfsburg. De ploeg stelde het vertrek naar Zuid-Afrika uit, maar besloot wel te gaan. De ploeg oefent zondag nog tegen Chippa United voor het vrijdag 30 januari thuis de Bundesliga hervat met de topper tegen koploper Bayern München, dat elf punten voor staat.