Wild plan voor winkelhart Beilen

BEILEN - Het is een wild plan om Beilen een echt winkelhart te geven, maar je moet tenslotte vooruit durven kijken. Met dat in het achterhoofd wil Gemeentebelangen Midden-Drenthe Beilen een groot plein geven.
De winkelwand tegenover het gemeentehuis, met daarin onder meer de Action, het Kruidvat, Univé en om de hoek Scapino moet daarvoor wijken. Die bebouwing zou een eind naar achteren moeten worden verplaatst, zodat er ruimte voor dat plein komt.

Het is het helemaal
Jan Jonker van Gemeentebelangen ziet het al helemaal zitten. "Een kermis, een feesttent, je kunt er van alles doen. Je maakt de Raadhuisstraat autoluw. Beilen krijgt dan een echt centrum. Het is het helemaal."

Verplaatsen als legoblok
Wethouder Gerard Lohuis (CDA) vindt het een mooie gedachte. "Alleen jammer dat je zo'n winkelwand niet als een enorm legoblok kunt verplaatsen. Maar misschien kan dat in de toekomst nog."

In het centrum van Beilen moet wat gebeuren. Er staan twee keer zoveel winkels leeg als gemiddeld in Nederland. Landelijk is dat acht procent; in Beilen is maar liefst vijftien procent leegstand.

Gemeente en winkeliers willen de boel samen gaan opknappen. Midden-Drenthe trekt daar in ieder geval een halve ton voor uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl