Verkeersbord N33 zorgt voor verwarring

Verkeersbord zorgt voor verwarring
Verkeersbord zorgt voor verwarring
ZUIDBROEK - Een opmerkelijk probleem bij de onlangs verdubbelde N33 van Assen naar Veendam.
Het Groningse CDA-Statenlid Truus van Kleef ontdekte dat er bij het klaverblad Zuidbroek vlak voor de afslag naar Groningen een verkeerd bord staat, zo meldt RTV Noord. Automobilisten vanuit de richting Veendam naar Zuidbroek komen het tegen. Direct na de brug over het Winschoterdiep staat een bord waaruit je kunt afleiden dat je voor de stad Groningen rechtdoor moet. Terwijl je in werkelijkheid toch echt rechtsaf moet slaan.

Gevaarlijk

Een paar honderd meter eerder staat wél een bord met de juiste informatie. 'Dit zorgt voor verwarring en gevaarlijke situaties', zegt Statenlid Truus van Kleef.

'Door het verkeerde bord direct na het Winschoterdiep gaan mensen twijfelen. Sommige gaan vol op de rem en rijden vervolgens alsnog door. Ik ben zelf ook al een paar keer in de fout gegaan.'

Gedeputeerde Boumans zei tijdens een commissievergadering dat hij de zaak zal opnemen met Rijkswaterstaat, die beheerder is van de weg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl