Motorracer Mick Jansen mag vanuit huis revalideren

Motorracer Mick Jansen mag thuis revalideren
Motorracer Mick Jansen mag thuis revalideren
MOTORRACE - Mick Jansen uit Hooghalen is vanaf morgen weer thuis. Hij hoeft niet langer full-time in Haren te revalideren; maar gaat nu drie keer per week met de taxi naar Beatrixoord. Begin juni raakte Jansen tijdens de Pinksterraces in Oss levensgevaarlijk gewond na een zware val. Hij liep een dubbele beenbreuk op waardoor een vetembolie ontstond. De bloedpropjes in z'n hoofd zorgden ervoor dat hij na de operatie in coma raakte. Na acht weken ontwaakte de jonge coureur weer.

kasplant

De ouders van Jansen kregen te horen dat hun zoon de rest van z'n leven als 'kasplant' verder zou moeten. De artsen zijn nu dan ook zeer verrast over zijn vlotte herstel.

herstel

De 20-jarige motorracer kan alweer een tijdje zelfstandig lopen en ook het praten gaat steeds beter. Jansen kan zich thuis inmiddels weer helemaal zelfstandig redden en dat was ook voorwaarde voor ontslag uit Beatrixoord.

Nog steeds is Jansen er zelf van overtuigd dat hij ooit weer zal gaan racen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl