Marketing Drenthe presenteert video Ellen ten Damme als kind

HOOGEVEEN - Drenthemomenten. Zo noemt Marketing Drenthe de herinneringen van Ellen ten Damme aan haar jeugd in de provincie. In een nieuwe campagne laat het promotiebureau de in Roden opgegroeide zangeres terug gaan naar Drenthe.
Flashbacks uit haar jeugd wisselen beelden van de hedendaagse Ellen ten Damme af. Ze ontmoet bijvoorbeeld haar oude jeugdliefde.

'Drenthe Darling'

Vanmiddag was het startsein van de campagne in de JT Bioscoop in Hoogeveen. Zo'n 150 genodigden kregen twee televisiereclames te zien met Ellen in de hoofdrol: Ellen als 7-jarig kind en Ellen als 11-jarig kind. De zangeres heeft speciaal voor de campagne een nummer herschreven en vertolkte live de nieuwe versie genaamd 'Drenthe Darling'. Ook werd een filmpje vertoond met de 'making of'.

De commercial met Ellen als 7-jarige

De commercial met Ellen als 11-jarige

De volledige videoclip

De single Drenthe Darling is hier te downloaden.

Dure campagnes

De campagne met Ellen ten Damme kost 4,5 ton. Dat is een derde deel van het totale budget dat het promotiebureau van Drenthe dit jaar ter beschikking heeft. Marketing Drenthe heeft dit jaar minder te besteden dan in voorgaande jaren. De afgelopen vier jaar kreeg het bureau 1,75 miljoen euro per jaar aan Europese en provinciale subsidie. Dit jaar is er 1,4 miljoen euro van de provincie beschikbaar. De provincie heeft in ieder geval tot en met 2019 een toegezegd de campagnes van Marketing Drenthe te ondersteunen.

Weinig effect

Hoe effectief de campagne is, blijft nog even afwachten. Eerdere campagnes laten een meetbaar positiever beeld zien over Drenthe, al gaat het om marginale verschillen. Op vragen of mensen willen wonen, werken en/of recreëren in Drenthe geeft een groeiend aantal mensen een bevestigend antwoord. Maar de campagnes leveren geen hordes nieuwe inwoners op. Zo was de campagne 'proefwerken in de zorg' bedoeld om twintig tot dertig nieuwe huisartsen naar Drenthe te halen. Het aantal huisartsen dat echt de stap maakte bleef vorig jaar beperkt tot twee.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl