49 burgemeesterskandidaten in Borger-Odoorn

De vacature ontstond na het vertrek van Marco Out vertrok naar Assen
De vacature ontstond na het vertrek van Marco Out vertrok naar Assen
EXLOO - 49 mensen hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester in de gemeente Borger-Odoorn.

Het gaat om 35 mannen en veertien vrouwen. De leeftijden variëren van 29 tot 62 jaar. Twaalf sollicitanten zijn lid van de VVD, tien van de PvdA, zes van het CDA, vier van een lokale partij, vier van D66, drie van GroenLinks en drie van ChristenUnie. Zeven kandidaten zijn niet lid van een politieke partij of hebben dat niet aangegeven. 22 sollicitanten komen uit het openbaar bestuur, negen uit het bedrijfsleven, zes uit een ambtelijke organisatie en twee uit een non-profit organisatie.
De vacature ontstond na het vertrek van burgemeester Marco Out naar Assen. Tot er een opvolger is gevonden is Piet Adema waarnemend burgemeester van Borger-Odoorn.
Procedure
Commissaris van de koning Jacques Tichelaar voert binnenkort gesprekken met kandidaten. Daarna overlegt hij met de vertrouwenscommissie. Deze commissie draagt twee kandidaten voor aan de gemeenteraad. Als de raad in de vergadering van 4 maart de voordracht overneemt, wordt de naam van de voorkeurskandidaat openbaar gemaakt.
Op 5 maart gaat de voordracht samen met het advies van de Commissaris van de koning naar de minister van Binnenlandse Zaken, waarna de koning de nieuwe burgemeester benoemt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl