NLInvesteert helpt MKB met zoeken naar kapitaal

Het aantal persoonlijke faillissementen daalt
Het aantal persoonlijke faillissementen daalt
ASSEN - Noord-Nederland heeft een nieuwe partij die midden- en kleinbedrijven helpt bij het vinden van investeerders: NLInvesteert.
Bedrijven die geld zoeken kunnen al een hele tijd niet terecht bij de banken. Banken zijn bij bedragen tot een miljoen euro voorzichtig en lenen alleen maar uit als het risico nihil is.

NLInvesteert is initiatief van een groep zakenmensen. Zij denken dat door geld van verschillende financiers bij elkaar te brengen, het eenvoudiger wordt om kapitaal in het MKB te investeren. Inmiddels werken verschillende partijen in het project samen, zoals overheden, de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM), banken en werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Crowdfunding is de oplossing
Volgens de initiatiefnemers van NLInvesteert is crowdfunding het toverwoord. Bij particulieren zit voldoende kapitaal, dat kan worden geïnvesteerd in bedrijven in Noord-Nederland. Op de website van deze club zijn drie ondernemers als voorbeeld genoemd. Eén van de initiatieven is een internetplatform van twee ondernemers uit Assen voor boekingen in de recreatiesector. Voor de start van dit project is drie ton nodig. Daarvan is inmiddels een klein deel binnen.

De bedoeling is dat NLInvesteert straks in heel Nederland aan de slag gaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl