Busbaan Hondsrugweg Emmen voldoet niet aan voorwaarden

De busbaan langs de Hondsrugweg in Emmen.
De busbaan langs de Hondsrugweg in Emmen.
EMMEN - De busbaan langs de Hondsrugweg in Emmen voldoet niet aan de voorwaarden van de gemeente Emmen.

De busbaan vanaf de tunnel naar de Weerdingerstraat is afgelopen najaar door projectontwikkelaar BAM aangelegd. Mogelijk moet die baan verwijderd en opnieuw aangelegd worden. Volgens de gemeente Emmen gaat dat 40.000 euro kosten.

Twijfels over constructie

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat de vlakheid van het beton en de oppervlaktestructuur niet voldoen aan de voorwaarden. De gemeente had al twijfels over de constructie en na onderzoek werd die onzekerheid bevestigd. BAM was ook verantwoordelijk voor de bouw van de Hondsrugtunnel in emmen. Ook hier keurde de gemeente het werk diverse keren af.
Alternatief
In eerste instantie leek opnieuw aanleggen van de busbaan de enige oplossing. BAM gaat nu uitzoeken of de problemen ook op een andere manier verholpen kunnen worden. BAM heeft de klus aangenomen en moet er voor zorgen dat de busbaan nu wel voldoet aan de eisen die de opdrachtgever stelt.
De reparatie van de busbaan gebeurt komend voorjaar om het risico op vorst zo klein mogelijk te maken. Het verkeer op de Emmer Hondsrugweg krijgt hier volgens de gemeente geen last van.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl