'Geen overlast door nieuw crematorium bij Ter Borch'

EELDERWOLDE - De omwonenden van het nieuwe crematorium bij Eelderwolde zullen geen last hebben van het uitvaartcentrum, dat garandeert exploitant Bert van der Weide.

Van der Weide wil samen met initiatiefnemer BAM Bouw en Techniek
bouwen tussen de wijk Ter Borch en de A7.

Informeren

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de plannen door de gemeente Tynaarlo, dat de grond voor het crematorium bezit. 'Verkeersdrukte in de wijk zal er niet zijn', zegt Van der Weide bij RTV Noord. 'Vanaf de A7 komt een nieuwe toegangsweg.'
Van der Weide verklaart dat samen met de gemeente Tynaarlo is gezocht naar een locatie met voldoende ruimte en zo weinig mogelijk overlast voor de omgeving. 'De eerste woning staat op ruim vijfhonderd meter afstand', benadrukt Van der Weide.

2016 in bedrijf

De exploitant hoopt dat de bouw eind dit jaar begint. Halverwege 2016 kan het crematorium dan in bedrijf. Het nieuwe pand wordt aangelegd op een terrein van vier hectare in een parkachtige omgeving met daarbij een herdenkingstuin.
De raad van Tynaarlo moet de bouw nog wel goedkeuren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl