Herstart biovergister Coevorden tot nu toe probleemloos

COEVORDEN - De veelbesproken biovergister in Coevorden draait na de herstart met de nieuwe eigenaar en exploitant zonder noemenswaardige problemen. Dit tot opluchting van bewoners van de wijk Klinkenvlier.
De afgelopen jaren was er volgens de bewoners regelmatig sprake van overlast in de naastgelegen wijk.

Evacuatie

Eén keer ging het helemaal fout en moesten bewoners geëvacueerd worden. De toenmalige eigenaar ging uiteindelijk failliet, waarna de vergister een tijd stil stond. De maatschap Vroege nam het complex over en verhuurt het aan BBE Biogas van Henk Nijman.

Relatie verbeteren
De nieuwe eigenaar probeert de relatie met de buurt te verbeteren. Buurtbewoners nemen regelmatig een kijkje, onder wie ook Fred Traag. "Bij het weer opstarten van de vergister zijn er wel wat kleine problemen geweest, maar de algemene indruk is toch dat het de goede kant op gaat", zegt Traag.
Bedrijfsleider Steven Vroege zegt grote waarde te hechten aan een goede band met de buurt. "Op onze website geven we zo veel mogelijk informatie en op verzoek van de wijk gaan we nu ook actief via de e-mail communiceren. Ook is iedereen welkom om hier een kijkje te nemen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl