Oplichter verkoopt vieze nootjes en snoepjes namens Cliniclowns

De vieze snoepjes (Rechten: Mia Stulen)
De vieze snoepjes (Rechten: Mia Stulen)
EMMEN - 'Hij kwam zo vrolijk over dat hij zelf wel bij de Cliniclowns kon werken', vertelt Mia Stulen uit Emmer wijk Bargeres over de oplichter. Ze dacht dat ze een zak snoepjes kocht voor het goede doel, maar dat pakte anders uit.

Deze week belde een jonge man bij haar aan met een grote doos vol kleine zakjes met nootjes en snoepjes. Mevrouw Stulen gaf hem gauw twee euro en koos een zakje snoep uit.
"Het was heel vies weer, dus ik dacht ik geef maar gauw geld en ik ga weer naar binnen. Ik bedacht ook nog, wie loopt er nou met dit weer buiten snoep te verkopen?," vertelt Stulen.
Niet te pruimen
Toen mevrouw Stulen later het zakje snoep opende en er eentje uitpakte, merkte ze dat het niet te eten was. De snoepjes waren over de datum: "Ik had ook niet echt naar de datum gekeken, je gaat er vanuit dat het wel klopt als iemand zoiets aan de deur verkoopt."

Meer gulle gevers
Toen Stulen later met een vriendin belde uit een andere brink in de Emmer wijk Bargeres hoorde ze van haar dat zij twee euro had uitgegeven aan de snoepjes. Stulen deed direct rondvraag bij de buren, ook zij waren erin getrapt.

"Later heb ik op een besloten groep op Facebook nog een oproep geplaatst, uit de reacties bleek dat meer mensen de oplichter aan de deur hadden gehad," licht Stulen toe.
Cliniclowns: maak melding bij de politie
"Wij zijn niet op de hoogte van een persoon die namens onze organisatie langs de deuren gaat om snoep te verkopen," vertelt Alexandra van den Top, woordvoerder namens de Cliniclowns.
De organisatie geeft aan dat het niet gebruikelijk is dat verkopers langs de deuren gaan om snoep en nootjes te verkopen. "Wij verkopen inderdaad wel de zakjes snoep van de organisatie Snak Appeal die de verkoper ook aan de deur verkocht, alleen wij plaatsen die dozen met snoep alleen bij lokale ondernemers op een vaste plek."
Cliniclowns vindt het erg vervelend wat er gebeurd is en vraagt aan mensen die opgelicht zijn om melding te maken bij de politie.
Politie: let altijd goed op bij deurverkoop
De politie geeft in een reactie aan dat mensen altijd goed op hun hoede moeten zijn als er aan de deur wordt verkocht: "Vraag altijd om legitimatie van de verkoper en als je het niet vertrouwt, koop dan niets," vertelt woordvoerder Nathalie Schubart.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl