FC Emmen mist aanvoerder Rozema in Doetinchem

VOETBAL - FC Emmen moet het bij de herstart van de competitie tegen De Graafschap stellen zonder aanvoerder Sander Rozema. De middenvelder probeerde het nog wel in de laatste training, maar haakte vroegtijdig af met knieklachten. Zijn vervanger in de basisopstelling is Niek Vossebelt, die eigenlijk zijn plek was kwijtgeraakt aan de weer fitte Alexander Bannink die sinds 7 november buitenspel stond.
Sprankje hoop
Bij FC Emmen-trainer Joop Gall was er nog een klein sprankje hoop dat Rozema toch kon spelen, maar in de loop van de middag kon er definitief een streep door de naam van de captain, die nog geen duel miste dit seizoen. "Hij ondervindt gewoon teveel hinder van het fibulakopje, dat aan de buitenkant van de knie zit."
De Graafschap
De Graafschap moet het zonder Ted van de Pavert doen. De verdediger kreeg tegen Jong Ajax rood en zit een schorsing van vier wedstrijden uit. Al lang afwezig is Dean Koolhof die na genezen te zijn van een enkelblessure nu de ziekte van Pfeiffer heeft en dit seizoen wel niet meer in actie zal komen. Verdediger Jan Lammers zal het duel tegen FC Emmen ook niet mee maken. Hij raakte in het oefenduel tegen Cambuur (2-2) geblesseerd aan een enkel.

Omar Kavak tekent amateurcontract, maar is er niet bij in Doetinchem
Hij trainde al een tijdje mee bij FC Emmen, maar sinds vrijdag is Omar Kavak ook speelgerechtigd voor de Drentse club. Hij tekende een contract op amateurbasis. Kavak is 26 jaar en een oude bekende van Gall in zijn periode bij Go Ahead Eagles. "Het is een speler die van origine aanvaller is, maar in het oefenduel tegen Feyenoord hebben wij hem als back laten spelen." Kavak zit in Doetinchem overigens niet bij de wedstrijdselectie.

De opstelling
FC Emmen begint tegen De Graafschap met de volgende 11 spelers: Meerits; Bakkati, Pedro, Siekman, Jallo; Vossebelt, Olijve, Bannink; Peters, Bergkamp en Deul.

De Graafschap - FC Emmen begint zaterdag om 19.45 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl