Celstraffen geëist tegen drugshandelaren uit Assen

De vrouw verkeerde mogelijk onder invloed van drugs
De vrouw verkeerde mogelijk onder invloed van drugs
ASSEN - De zaak kwam aan het rollen toen agenten hen in de buurt van Rotterdam betrapten met hoeveelheden heroïne en cocaïne in de auto. Twee Assenaren hoorden vandaag celstraffen tegen zich eisen voor drugshandel.

Tegen een 20-jarige Assenaar werd zestien maanden cel geëist, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Een 21-jarige plaatsgenoot had volgens de officier van justitie een kleinere rol in het verhaal. Tegen hem werd acht maanden cel, waarvan twee maanden voorwaardelijk, geëist.

Inkoop

De mannen werden vorig jaar op 9 oktober aangehouden in de buurt van Rotterdam. Zij hadden daar net een voorraad heroïne en cocaïne ingekocht. De politie kwam het tweetal op het spoor na meldingen van drugshandel en door telefoontaps te gebruiken.

Opslag bij vriendin

De mannen sloegen ingekochte drugs op in een woning van een 19-jarige vriendin. Zij kon een dag later worden aangehouden. In haar huis vonden agenten hard- en softdrugs en attributen om de drugs te versnijden en te persen.
De vrouw verklaarde niets van de drugshandel af te weten. De officier van justitie gelooft dit niet en eist daarom tegen haar een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

Opbrengst

Volgens de officier van justitie hebben de mannen de drugshandel veertien maanden lang in de benen gehouden. De 19-jarige Assenaar zou daarmee bijna 27.000 euro hebben verdiend. De 21-jarige Assenaar boekte dankzij de drugs een winst van 12.000 euro. De officier wil dat deze bedragen worden teruggestort in de staatskas.
De rechter doet over twee weken uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl