Swingen in de bus van Annen naar Groningen

ANNEN - Wie vandaag in de bus tussen Groningen en Annen instapte werd verrast door een muzikaal optreden van I Took Your Name. Dat is de artiestennaam van de Drentse zanger Chris van der Ploeg. Het optreden is een idee van het OV-bureau Groningen Drenthe. Vorig jaar begon de organisatie met de Q-link Bus Sessions tijdens Eurosonic/Noorderslag in Groningen.
Zes artiesten laten dan in een rijdende bus zien wat ze kunnen.

I Took Your Name
De Drentse singer/songwriter Chris van der Ploeg zong onder artiestennaam I Took Your Name in de bus tussen Groningen en Annen.
"Het is heel leuk om te doen. Het is wel wat stoeien met je stabiliteit in rare bochten maar ik merk dat mijn motoriek toch best goed is," vertelt de zanger tussen twee nummers door.

Volgens de zanger is het als artiest erg belangrijk om op Eurosonic/Noorderslag op te treden: "Er zijn tijdens Eurosonic/Noorderslag zoveel mogelijkheden om op te treden in de stad, als je als artiest dan niet gevraagd wordt moet je je toch wel achter de oren krabbelen. Dit is mijn zesde optreden deze week, dus het gaat goed."

'Handig als je je oordopjes vergeten bent'

Het publiek in de bus is enthousiast over de klanken van I Took Your Name. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt in Nederland, maar het is heel tof en het klinkt heel goed," vertelt een reiziger.

"De muziek is heel fijn en het is ideaal als je per ongeluk je oordoppen vergeten bent. Van mij mogen ze dit wel vaker doen," aldus een lachend meisje.

De singer/songwriter stapte aan het eind van de middag weer de bus uit in Groningen, daar waren ook nog optredens op het station.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl