Zorgtak van Jade staat in de etalage

Jade
Jade
ROLDE - Jade Zorg, met vestigingen in Rolde, Emmen en Veendam, staat in de verkoop. Dat bevestigen meerdere bronnen aan RTV Drenthe.
Jade Zorg biedt opvang en dagbesteding aan mensen met een (licht)verstandelijke handicap. Het is één van de acht stichtingen van de Jade Zorggroep.

Overnamekandidaat gezocht
De Jade Zorggroep is al langere tijd op zoek naar een overnamekandidaat voor de zorgtak, omdat die met verlies draait. Jade Zorg bestaat uit het Rolderthuis in Rolde (tien plaatsen), Jadeborg in Veendam (veertien plaatsen) en drie woonhuizen aan de Zuidlaarderbrink in Emmen (twaalf plaatsen).

Zorgboerderij
In november 2013 sloot Jade al zorgboerderij De Groeve in het gelijknamige dorp. De Jade Zorggroep had de boerderij in juni 2010 overgenomen na het faillissement van Diogenes. Die raakte in 2009 en 2010 in opspraak na klachten van gehandicapte bewoners over mishandelingen en een vernietigend rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl