Stinkzakken IJhorst blijven een mysterie

Een van de gevonden zakken
Een van de gevonden zakken
IJHORST - Het mysterie rondom de stinkzakken in IJhorst is nog niet opgelost.

Het stinkt, het is vettige smurrie, maar het is niet giftig. Dat is alles wat de gemeente Staphorst en de politie kunnen zeggen over de inhoud van
die al maanden langs de weg in IJhorst worden gevonden.
En het dumpen van de stinkzakken gaat gewoon door.
Onderzoek
Onderzoekers hebben de afgelopen weken gekeken naar de inhoud van de zakken. Bewoners en ook de Dorpsraad IJhorst hadden om onderzoek gevraagd. Het heeft tot nog toe niets opgeleverd.
Nog steeds is niet duidelijk wat de inhoud precies is en waar de troep vandaag komt.
Dumpen gaat door
Elke week worden er vuilniszakken met smurrie uit auto's gegooid. Niemand weet wie het doet. Bewoners van IJhorst zijn het goed zat. Ook na landelijke publiciteit gaat het dumpen gewoon door.
Uit een laboratoriumanalyse zijn geen bijzonderheden naar voren gekomen, zo laat de gemeente Staphorst weten. Het lijkt op dit moment zo dat het geen giftige stof is. Over de inhoud kan wel gezegd worden dat het om twee tot drie kilo smurie gaat die vettig van aard is.
Uitgesloten kan worden dat het om kotszakken gaat die uit taxi's worden gegooid als er dronken passagiers meerijden.
Gemeente en politie gaan door met onderzoek
"Intern wordt er nu gekeken naar de vervolgmogelijkheden om toch te kunnen achterhalen wat er in de zakken zit en dat ook met zekerheid te kunnen zeggen", laat een woordvoerster van de gemeente weten.
De politie is ook met de zaak bezig. Een IJhorster had tien dagen geleden een vrouw gesnapt die een zak uit de auto gooide. Hij zag het en hij volgde de dame, die uit De Wijk kwam, naar een supermarkt in Staphorst.
Vervolgens noteerde hij het kenteken van haar auto. In het kader van het onderzoek wil de politie er niets over zeggen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl