Zware Wampex dit jaar in Vledder

VLEDDER - Het was de afgelopen dagen slecht weer in Drenthe. En dat slechte weer had in de nacht van vrijdag op zaterdag veel invloed op het verloop van de Wampex in Vledder. Dat is een survivaltocht voor teams met opdrachten en hindernissen onderweg.
Veel teams hadden last van plassen en modder. Bovendien kregen ze 's nachts ook nog een bui op de kop en tegen de morgen werd het steenkoud. Volgens de organisatie van het evenement onderschatten teams nog weleens hoe zwaar een Wampex is. Daarbij gaat het om samenwerken, kennis van kaarten en richtingsgevoel.

Hindernissen over het water
Onderweg zijn er verschillende hindernissen die genomen moeten worden. Vooral bij water. Uiteindelijk is de finish in Vledder bij de brandweerkazerne. De organisatie telde meer uitvallers dan in voorgaande jaren. Ook de tijd die de teams nodig hadden om te finishen was langer. Na negen uur waren er nog dertien teams onderweg. In totaal deden er negentig teams mee.

Het resultaat van een nachtelijke

">
">

Zo, de Wampex is achter de rug. Was afzien, morgen zeker spierpijn maar wat een avontuur! Nu wat welverdiende bedrust.

— Xander Topma (@XanderTopma)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl