FC Emmen geeft enige juiste antwoord tegen De Graafschap

VOETBAL - In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop en na een uiterst rumoerige periode heeft FC Emmen een verdiende zege geboekt. In Doetinchem waren de mannen van trainer Joop Gall met 1-2 te sterk voor De Graafschap. "Ik moet die boys een compliment geven. Dit is een ideaal antwoord op alle commotie die er was de afgelopen weken. Of ik mezelf een schouderklopje geef? Nee hoor, dit is mijn werk he. Ik moet ervoor zorgen dat iedereen zijn kop erbij houdt", sprak Gall kort na afloop.
"Maar de uitslag is winst, dus heb je altijd gelijk als trainer coach", vulde de oefenmeester aan. "We hebben tegen elkaar gezegd dat we het na deze roerige periode moeten laten zien op het veld. Dat hebben we gedaan", zei Cas Peters.

Eerste helft

FC Emmen startte sterk op De Vijverberg en binnen 17 minuten had de Drentse formatie al op 0-2 kunnen en misschien ook wel moeten staan. Twee keer dook Boy Deul op voor De Graafschap-keeper Jurjus. De eerste keer raakte de kersverse international van Suriname de paal en de tweede poging stifte Deul net langs de verkeerde kant van de paal. FC Emmen zette vroeg druk en bleef de thuisploeg dwingen tot het spelen van heel veel nutteloze lange ballen. In de duels was FC Emmen daarnaast veel scherper en aan de bal ook vaardiger. In de 28e minuut zette Emmen het veldoverwicht ook om in een voorsprong. Wie anders dan Cas Peters zorgde voor de 0-1. Met een geweldige knal bracht hij zijn seizoenstotaal op 16, waarmee de Tukker weer alleen topscorer is in de Jupiler League. "Hij ging er heerlijk in ja", lachte Peters. "Aan het begin van het seizoen wilde ik er 15 maken dit jaar, maar ik heb mijn doel bijgesteld. Ik ga nu voor 25."K ort voor rust leek Niek Vossebelt het duel al te beslissen. Na een pass van Alexander Bannink rondde de middenvelder beheerst af: 0-2.

Tweede helft

Ook na rust had FC Emmen weinig te duchten van 'de Superboeren' en nadat de thuisclub ook nog werd geconfronteerd met een directe rode kaart voor doelman Jurjus, die hands maakte, leek het duel gespeeld. Het wachten was op de derde Emmen-treffer, maar die bleef uit ondanks legio kansen. Peters en Vossebelt misten het doel op een haar, Luis Pedro zag zijn kopbal ruim naast gaan en Frank Olijve gunde in kansrijke positie de eer aan Deul die zijn voet niet tegen de bal kreeg. "Het was voor Boy al de vierde grote kans in de wedstrijd. Daarom heb ik hem ook naar de kant gehaald. Ik dacht: laat Soufianle Laghmouchi de derde maar binnenschieten", aldus Gall. Op het moment van die wissel stond het overigens al 1-2, omdat De Graafschap 12 minuten voor tijd profiteerde van verslapping aan Emmen-zijde. Vincent Vermeij schoot van dichtbij raak nadat Jeffrey van Ewijk in de omschakeling te snel was voor Gaby Jallo. De hoop van Gall op de bevrijdende treffer van Laghmouchi bleek ijdel, maar ondanks een soort van slotoffensief kwam de verdiende zege van FC Emmen geen moment meer in gevaar.

Steviger op plaats 5 en koploper in de 3e periode

Door de zege op De Graafschap staat FC Emmen steviger op de vijfde plaats, met 38 punten uit 20 duels. De achterstand op koploper is NEC 12 punten en op FC Volendam, de nummer 4 in de stand, één punt. Het gat naar Sparta, de nummer 6 in de Jupiler League, bedraagt 5 punten. FC Emmen werd sowieso de grote winnaar van dit weekend, want in de strijd om de 3e periodetitel zijn de Drenten na twee duels koploper met 6 punten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl