Darter Dekker redt het niet in Wigan

Jan Dekker
Jan Dekker
DARTS - Jan Dekker uit Emmen is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de ProTour van de PDC, zijn nieuwe dartsbond. Na vier dagen kwalificatie op de zogeheten Q-School in Wigan kwam de Drent twee zeges te kort om zich bij de beste 128 darters te scharen die wel een tourkaart bemachtigden.

Op de reservelijst

Jan Dekker had zich vrijdag lelijk verslikt door geen punt te pakken, nadat hij al twee keer de laatste-32 had bereikt. Daardoor was de laatste-16 nu noodzakelijk, maar het ging in de vierde ronde mis. De Drent verloor met 5-2 van Lee Palfreyman, waardoor de tweevoudig halve finale van Lakeside het grootste slachtoffer van Q-School werd. Als enige grote naam van de overstappers van de BDO/WDF naar de PDC wist hij geen kaart te veroveren. Dekker moet nu hopen om af en toe uit te worden genodigd voor de Players Championships. Wanneer er van de 128 tourkaarthouders spelers afwezig zijn worden de bovenste darters uit de Order of Merit uitgenodigd en bestaat de kans dus dat Dekker alsnog kan deelnemen aan ProTour-wedstrijd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl