Leefbaar Tynaarlo pleit voor kleine overstappunten; partij ziet niks in groot transferium De Punt

VRIES - Leefbaar Tynaarlo ziet meerdere kleinere transferia als goed alternatief voor een grote overstapplaats voor 2000 auto's bij De Punt.
Leefbaar zet grote vraagtekens bij het plan voor een groot transferium. De partij wijst er op dat automobilisten inmiddels het transferium bij Westlaren hebben ontdekt om daar over te stappen op lijn 5 van de Q-liner. En ook de parkeerplaats aan de A28 bij Tynaarlo raakt steeds voller.

Volgens Casper Kloos van de partij kan uitbreiding van de parkeerplaats Westlaren het bewijs leveren dat kleinere transferia levensvatbaar zijn.

'Als je bestaande plekken nou uitbreidt, dan moet je binnen de kortste keren een extra bus laten rijden.'

Uitbreiding carpoolplaats
Omdat de parkeerplaatsen bij Westlaren dagelijks vol zijn, wordt ook geparkeerd in de bermen. Daarom vraagt Leefbaar Tynaarlo om de carpoolplaats hier uit te breiden naar minimaal honderd plaatsen. Volgens de partij hebben deskundigen van Rijkswaterstaat berekend dat dit voor vijf ton kan, inclusief een grondwaterafsluiting richting het naastgelegen waterwingebied.

Financiering
Leefbaar Tynaarlo wijst er op dat de gemeenteraad van Tynaarlo inmiddels 650.000 euro beschikbaar stelde voor voorbereidend onderzoek voor het transferium bij De Punt. De financiering voor de carpoolplaats hoeft volgens de partij dus geen probleem te zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl