WKE komt goed uit de winterstop

VOETBAL - WKE is het nieuwe jaar begonnen met een 3-1 overwinning op Hercules uit Utrecht. De zege voor de Emmenaren kwam in de tweede helft tot stand. WKE blijft door de zege staan op plek 6 in de topklasse. Het verschil met koploper FC Lienden bedraagt 12 punten en het gat naar nummer 2, UNA, is 5 punten.

Dramatisch begin
WKE, dat het moest stellen zonder Jan Hooiveld, Kay Velda, Johnny de Vries en Guilliano Grot, begon dramatisch aan het duel. De formatie van trainer Paul Weerman speelde fantasieloos, miste duelkracht en werd slechts één keer gevaarlijk in 45 minuten tijd, maar het schot van Emad Sanafikhah ging huizenhoog over. Het was een wonder dat het bij rust slechts 0-1 stond. Dat was voor een groot deel te danken aan Jevgeny Gromov. De middenvelder van Hercules, die na 25 minuten de score opende, liet kort daarna een levensgrote kans onbenut.

Revival

Weerman hield in de rust een donderspeech en greep ook in. Sanafikhah mocht gaan douchen en Yumé Ramos, die een maand in zijn vaderland Argentinië vertoefde, werd als spits ingebracht. Daarnaast werd er flink gerouleerd met de poppetjes (Kunst van rechtsback naar het middenveld, Eleveld van linksbuiten naar linksback, De Vries van linksback naar het centrum, Görtz uit het centrum naar rechtsback en Robbie Holder van de spitspositie naar linksbuiten). De vele mutaties leverde aanvankelijk niets op. Sterker nog: Gromov kreeg zijn derde grote kans op een treffer, maar deze keer schoot de middenvelder over. Een vrije bal van Eleveld, in de 64e minuut, die binnen werd gekopt door Antoine van der Linden zette het duel compleet op zijn kop. Hercules raakte van slag, WKE pakte het initiatief en binnen dertien minuten besliste WKE het duel via een fraaie treffer van Angelo Zimmerman en een goal van Ramos.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl