Tankstationhouder: 'Mijn klanten zijn geschoffeerd'

HOOGEVEEN - Tankstationhouder Ewout Klok uit Hoogeveen stelt dat zijn klanten zijn geschoffeerd door het gerechtshof in Den Haag.
Klok staakt zijn strijd om alcohol te kunnen verkopen zeker niet en zet nu de stap naar het Europese hof voor de rechten van de mens in Straatsburg.

Schoffering
Volgens Klok stelde het gerechtshof in Den Haag eerder dat de klanten die bij hem komen, andere klanten zijn dan die naar de supermarkt of een wegrestaurant gaan. Klok is van mening dat zijn klanten net zo goed bij de supermarkt komen en door de uitspraak van het hof zijn geschoffeerd.
Klok gaat de strijd aan
Klok lokte een proefproces uit om een einde te maken aan het drankverbod dat sinds 1 november 2000 geldt. Hij deed dat mede namens de belangenvereniging voor pompstationhouders, de BETA, waarvan hij tot 2012 voorzitter was.

De 1100 aangesloten pomphouders vinden het onterecht dat tankstations geen alcohol mogen verkopen en wegrestaurants, supermarkten langs de weg en pompstations over de grens wel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl