DOS wint spijkerhard handbalduel van E&O

HANDBAL - De Drentse handbalderby tussen de dames van E&O en DOS werd vanmiddag gewonnen door de ploeg uit Emmer Compascuum. In een spijkerhard duel werd het 25-24 voor de ploeg van trainer Rob Fiege. Een hoofdrol in deze wedstrijd was weggelegd voor de scheidsrechters, die de wedstrijd totaal niet in de hand hadden.
Dat er voor beide ploegen prestige op het spel stond bleek al vanaf het begin. Beide teams wilden winnen en schuwden de duels niet. Dat ontaarde al na vijf minuten in een rode kaart voor DOS-speelster Loes van der Wal. In een duel om de bal sloeg de opbouwspeelster tegenstander Anniek Arends in het gezicht. Dat gebeurde onder de ogen van de scheidsrechter en dus kon van der Wal terecht vertrekken. Maar ondanks de numerieke minderheid boog DOS de 2-4 achterstand om in een 5-4 voorsprong. Beide ploegen hielden elkaar daarna in evenwicht en bij rust stond het 14-14.

In de tweede helft leek DOS de Emmenaren langszaam maar zeker op de pijnbank te leggen, want halverwege nam de ploeg, onder aanvoering van opbouwspeelster Roxanne Bovenberg een voorsprong van vier doelpunten (18-22). Maar E&O toonde veerkracht en bleef knokken voor een goed resultaat. Uiteindelijk kwam de ploeg van Saskia Lambers één doelpunt tekort (24-25).

Topscorer bij E&O was Anouk Nieuwenweg met 8 doelpunten. Voor DOS scoorde Roxanne Bovenberg 10 keer.

Door de overwinning staat DOS op de derde plaats in de Eredivisie met 19 punten uit 14 wedstrijden. E&O staat achtste met 7 uit 14.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl