Lanting uit Hoogeveen ziet toekomst in populaire Duitse Fernbus

OLDENBURG/HOOGEVEEN - In Duitsland is het een regelrechte hype, in Nederland is het in opkomst: de Fernbus. Een intercitybus naar verre bestemmingen. Touringcarbedrijf Lanting uit Hoogeveen stapt ook in de Fernbus.
Lanting gaat werk leveren voor tien nieuwe Fernbuslijnen naar Nederland. De eerste nieuwe lijn rijdt al sinds november.

Fernbus: de hype
Sinds 2013 schoten in Duitsland de lijnen en maatschappijen als paddenstoelen uit de grond. De belangrijkste reden waarom inmiddels miljoenen Duitsers met de Fernbus reizen: veel goedkoper dan de trein of het vliegtuig. De Fernbussen rijden alleen lange afstanden dwars door Duitsland met inmiddels een aantal lijnen die doorrijden naar Oostenrijk, Tsjechië en Nederland.

Nieuwe bron van inkomsten
Sinds november rijdt Lanting een Fernbuslijn in opdracht van FlixBus van Hamburg over Groningen naar Amsterdam. Het aantal reizigers stijgt. Het Hoogeveense busbedrijf heeft daarmee een nieuwe bron van inkomsten en werkgelegenheid aangeboord. Andere vormen van groepsvervoer zoals schoolvervoer en aanvullende OV-ritten zijn de afgelopen jaren teruggelopen.

Meer werk voor Lanting
Aanbieders FlixBus en Meinfernbus gaan binnenkort fuseren. Beiden hebben plannen om het lijnennet naar steden buiten Duitsland uit te breiden. Lanting heeft al afspraken met FlixBus over tien nieuwe lijnen naar Nederland en België. Vanaf maart zullen er lijnen van Amsterdam naar het Ruhrgebied, Frankfurt, München en Berlijn bij komen. Een aantal lijnen zal Lanting zelf rijden en voor andere lijnen gaat Lanting de planning en organisatie doen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl