WMD legt 50 kilometer drinkwaterleiding aan

VALTHERMOND - Een flinke klus voor Waterleidingmaatschappij Drenthe. Het bedrijf legt 50 kilometer nieuwe drinkwaterleiding aan in de provincie.

Route
De leiding loopt langs het Hunzedal en gaat via Stadskanaal naar Groningen. Door de aanleg worden de waterstations in Annen en Emmen aan elkaar gekoppeld. Die stations gaan vanaf eind dit jaar jaarlijks 2,5 miljoen kubieke meter drinkwater leveren aan Groningen. De nieuwe leiding wordt aangelegd in samenwerking met Waterbedrijf Groningen.
Eerste mijlpaal
Inmiddels is de eerste tien kilometer leiding aangelegd. Medewerkers van de WMD zien dit als een grote mijlpaal en hebben een drone ingehuurd die beelden maakt van bovenaf: "De eerste tien kilometer ligt erin, een klein feestje voor ons. Het is een bijzonder project. Zoveel kilometer nieuwe leiding hebben wij nog nooit eerder aangelegd in een project,' aldus woordvoerder Annemoreen Ooms.
Luchtbeelden
De opnames van de drone geven een goed beeld hoe de leidingen lopen door het landschap. Vanuit de lucht krijg je een goed beeld van de lengte van het tracé. "Dit beeld is veel realistischer dan met opnames vanaf de grond," zegt Ooms. Er worden de komende maanden nog meer luchtbeelden gemaakt.
De WMD hoopt dat de nieuwe waterleiding voor de bouwvakvakantie aangelegd is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl