Lesley van der Blij: Ik denk dat ik best ver kan komen op het WK

VECHTSPORT - Lesley van der Blij uit Mantinge gaat in maart naar Thailand voor het wereldkampioenschap Muay Thai. De 15-jarige vechter won vorig jaar in Roemenië de Europese titel in de klasse tot 55 kilo.

Van der Blij begon op haar negende al met de sport. Ze wordt getraind door Jan Lomulder uit Beilen. Hij werd maar liefst vijf keer wereldkampioen, drie keer Europees kampioen en twee keer Nederlands kampioen.
Thaiboksen oftewel Muay Thai is een sport in opkomst. Het heeft zich ontwikkeld tot één van de effectiefste vechtsporten ter wereld. Buiten je vuisten mag je ook je ellebogen, knieën en benen gebruiken. En ook clinches worden niet zo snel afgebroken als bij het kickboksen.
Het wereldkampioenschap is in maart in Thailand. De bakermat van de sport. 'Het lijkt me heel gaaf om daar naartoe te gaan. Ik wilde altijd al graag eens naar Thailand en helemaal om te vechten. Als ik kijk naar de andere deelnemende landen, dan denk ik dat ik een heel eind kan komen', aldus Van der Blij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl