Hoe overleef je Blue Monday?

HOOGEVEEN - De meest deprimerende dag van het jaar, Blue Monday, zit er bijna op. En al wordt deze maandag bestempeld als een trieste dag, hij is te overleven met een lach.
Wat is Blue Monday?
Blue Monday is bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Volgens een wetenschappelijke formule is deze dag de meest depressieve en wel om de volgende redenen:
- de goede voornemens van dit jaar zijn mislukt
- vakanties lijken nog erg ver weg
- de dagen zijn nog erg donker
- de maandag is het begin van de werkweek
Tips
Op internet duiken verschillende lijstjes op over hoe je Blue Monday het best kunt overleven. Het is erg belangrijk om altijd te blijven glimlachen, ook wordt geadviseerd om chocola te eten en iedereen vriendelijk te groeten.
Spontane acties als een bloemetje bezorgen, koffiedrinken met vrienden of jezelf verwennen door bijvoorbeeld naar de sauna te gaan worden ook geadviseerd.
Lachtherapie: een meter lachen
Volgens lachtherapeut Rob Pot uit Hoogeveen is lachtherapie ook een goede manier om Blue Monday door te komen. "Lachen is erg gezond voor je. Als je lacht dan maak je het gelukshormoon endorfine vrij in je hersenen," vertelt Pot.
Tijdens lachtherapie doet Pot bijvoorbeeld de één meterlach. Hierbij doet hij alsof hij een rolmaat uittrekt en bij elk stukje dat hij hem verder uittrekt begint hij harder te lachen.
"Lachen is gratis, ik doe het elke dag en dat zou iedereen moeten doen," lacht Pot na de sessie toe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl