'Anne K. nog steeds actief; justitie doet niet genoeg om hem te pakken'

EELDE - Oplichter Anne K. uit Eelde is nog steeds actief. Dat zegt de werkgroep Anne K., die de oplichter probeert te stoppen.
Tegen K. zijn de afgelopen jaren tientallen aangiftes gedaan van oplichting en diefstal. Slachtoffers zijn vooral alleenstaande vrouwen die hij via datingsites leert kennen.

Vorige week kreeg de werkgroep Anne K. een nieuwe melding binnen. K. zou geprobeerd hebben met een vrouw uit Alphen aan den Rijn af te spreken. Deze vrouw kwam er op tijd achter dat ze met een oplichter te maken had en nam contact op met werkgroep.

Dagvaarden
Het Openbaar Ministerie wil alle aangiftes tegen K. bundelen voor één strafzaak. "Maar omdat hij geen vast woonadres heeft kunnen ze hem niet dagvaarden," zegt een woordvoerder van de werkgroep.

"Wij wilden een ontmoeting regelen tussen K. en de vrouw uit Alphen aan den Rijn, zodat justitie actie kon ondernemen. Maar justitie reageerde helemaal niet. Tot maandag, toen zeiden ze dat ze hem pas weer oppakken als hij iets weer strafbaars doet. Dus meneer kan gewoon zijn gang gaan."

Dikke laag stof
Volgens de werkgroep doet justitie niet genoeg om hem te pakken. "Wij hebben hem vorige week op een presenteerblaadje aangeboden, maar Justitie weigert gewoon. Dat vinden wij te zot voor woorden. Ze zullen het daar wel heel erg druk hebben, maar ik denk dat zijn dossier onder een dikke laag stof zit. Wij zijn van plan om een dezer dagen naar Den Haag te gaan en de verantwoordelijke minister aan de jas te trekken."

Vier maanden cel
Het Openbaar Ministerie bevestigt dat K. bij een volgend strafbaar feit wordt aangehouden. Ook moet hij dan een eerder opgelegde straf van vier maanden uitzitten.

Die kreeg hij vanwege onbetaalde rekeningen bij een hotel en een bed and breakfast, het afsluiten van een lening onder valse voorwendselen en vanwege diefstal van een pinpas.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl